Koreaanse komkommersalade

koreaanse komkommersalade, salade komkommer, japanse komkommersalade, zoetzure komkommer

 

Ga jij regelmatig onbeperkt sushi eten? En bestel je dan vaak de komkommersalade? Bij deze het recept van deze heerlijke Koreaanse komkommersalade. Heerlijk fris en gezond. Ook perfect om die laatste komkommer op te maken! 

Naast sushi ben ik ook een echte groentegek. Dus als ik lekker All-You-Can-Eat sushi ga eten dan bestel ik vaak de edamame (sojaboontjes) en altijd de komkommersalade (kimchi). Vaak krijg je een zoet-zure variant. Heel erg lekker, maar laatst was ik bij een Koreaans restaurant, en daar kreeg ik de komkommersalade op Koreaanse wijze. Ik wist niet wat ik proefde! Daarom wil ik jullie maar al te graag verblijden met dit heerlijk recept. Naast deze komkommersalade staat er nog een heerlijk recept met komkommer online, namelijk de huisgemaakte tzatziki.

Voor deze Koreaanse komkommersalade kun je het beste gebruik maken van verse augurken. En dan bedoel ik niet die zure! Helaas zijn deze niet makkelijk te vinden. Ik kom ze nog wel eens tegen op de markt of in toko’s. Voor dit recept gebruik ik gewone komkommers uit de supermarkt, dit smaakt ook al erg goed. Heb het zelf nog niet geprobeerd met augurken omdat ik ze nog niet heb kunnen vinden. Wat is weer is dat verse augurken alleen nog wat extra knapperig zijn.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2X gestemd, gemiddeld: 4.50 van de 5)

Loading...

klok Bereidingstijd: 10 minuten
pers Personen: 3-4 personen

komkommer2

Ingrediënten:

  • 2 komkommers (zonder zaad)
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 4 theelepels rijstazijn
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 a 2 theelepels chilivlokken (ik gebruik pul biber van de turkse toko, bij de aziatische toko heet het: gochugaru)

Bereidingswijze:

Begin met het sesamzaad. Het lekkerste is om deze even kort te verwarmen in een pan. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag zonder boter of olie. Voeg de sesam toe en schud regelmatig door elkaar, totdat deze licht begint te verkleuren. Draai het vuur uit.

Was de komkommer en snijd deze in 4 lange parten (zie onderstaande foto). Snijd het vruchtvlees van de komkommer. Snijd de komkommer in parten of in blokjes, wat je lekker vindt. Doe de komkommer in een kom.

koreaanse komkommersalade, salade komkommer, japanse komkommersalade, zoetzure komkommer komkommersalade3

Begin dan met de dressing. Neem een sauspan en doe hier de rijstazijn, sesamolie, sojasaus, chilivlokken en het suiker en zout in. Verhit deze al langzaam roerend. Zodra de dressing kookt draai je het vuur uit. Giet de dressing over de komkommers.

Voeg de gegrilde sesamzaadjes en de in stukjes gesneden bosui toe. Klaar is je heerlijke frisse komkommersalade. Het lekkerste is om de Koreaanse komkommersalade minstens nog 30 minuten in te laten trekken in de koelkast, regelmatig even omroeren. Garneer eventueel met in stukjes gesneden rode peper. Wil je de salade bewaren? Dit kan! Je kunt deze salade ongeveer 5 a 7 dagen bewaren in een goed afgesloten pot of bak.

koreaanse komkommersalade, salade komkommer, japanse komkommersalade, zoetzure komkommer

Tips:

Let op met de chilivlokken, deze zijn pittig! Begin eerst met een klein beetje en proef de dressing in de pan. Kan het wat scherper? Voeg wat meer toe. Deze salade is ook erg lekker zonder de theelepel sojasaus. De salade kun je naar smaak aanpassen. Vind je de sesamolie geweldig? Voeg gewoon nog wat extra toe. Ook lekker met een fijngesneden teentje knoflook.

 

Wat bestel jij altijd bij een sushi-restaurant? Ga je deze Koreaanse komkommersalade maken?

Eet u smakelijk!

 

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

5 Comments

  1. Petra says:

    Eigenlijk eet ik heel erg weinig Sushi, terwijl ik het best lekker vind, …apart eigenlijk, misschien moet ik eens gaan proberen om het eens zelf te maken…deze komkommersalade ziet er heerlijk uit en deze gaat dus op de “binnenkort maken” lijst…

    Groetjes Petra

  2. Inge says:

    Wat een heerlijke komkommersalade en ziet er supermooi uit!

  3. Natalie says:

    Klinkt simpel, ik ga het snel eens maken! Lekker 🙂

  4. Ohhh dat ga ik van de week eens even maken 🙂

  5. Ziet er heerlijk uit!

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.