Rode linzensoep met yoghurt

linzensoep, rode linzensoep, snelle linzensoep, kruidige linzensoep, linzensoep met komijn

 

Linzen, ik ben er gek op! Daarom deel ik weer graag een recept met linzen met jullie, namelijk kruidige rode linzensoep met yoghurt. Een perfecte combinatie, budget-vriendelijk en ontzettend lekker.

Linzen koop ik altijd bij de toko. Tegenwoordig verkopen steeds meer supermarkten ook linzen, maar dit zijn vaak alleen bruine of groene linzen. Niks mis mee, maar voor deze soep is het extra lekker om rode linzen te gebruiken. Af en toe vind je deze wel in de reguliere supermarkten, kijk dan bij het buitenlandse aanbod aan producten!

Bij de turkse toko bij mij om de hoek heb ik €1,89 betaald voor één kilo rode linzen. Linzen bevatten ontzettend veel vezels en behoren tot de peulvruchten. Echt een goed ingrediënt om regelmatig mee te koken dus! Ook zijn ze zeer geschikt als vleesvervanger. Dit recept is ook vegetarisch, helemaal goed voor een dagje leven als flexitariër. Wil je graag eens een salade proberen met linzen? Lees dan hier het recept voor een lekkere linzensalade.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Loading...

klok Bereidingstijd: 30 minuten
pers Personen: 3-4 personen

 

linzensoep met yoghurt, rode linzensoep, snelle linzensoep, kruidige linzensoep, linzensoep met komijn

  Translate recipe

********************************

Ingrediënts:

    • 300 gram red lentils
    • 2 shallots
    • 2 cloves of garlic
    • 2 tablespoons olive oil
    • 1 tablespoon tomato paste
    • 1.2 liters vegetable stock
    • 1 teaspoon ground cumin
    • 0.5 teaspoon curry powder
    • 0.5 teaspoon sambal oelek
    • 1 cup yogurt (± 150 to 200 ml) (or creme fraiche)
    • Salt
    • Pepper

Preparation:

Finely chop the shallots. Put the olive oil in the soup pot. Once the oil has become hot add the shallots and garlic. Fry briefly. Add the spices (cumin, curry and sambal) and the tomato puree and fry briefly.This spreads a lovely scent through the kitchen.

Quench the mixture with the vegetable stock. Add the washed red lentils. Let the soup for 20 to 25 minutes gently simmer. Turn off the heat. Puree the soup with a hand blender smooth and bring the soup to taste with salt and pepper to your liking.

Serve the lentil soup with a spoon yogurt into the soup. You don’t like yogurt? No problem, please instance crème fraîche or use  coconut milk. The yogurt provides just the special twist to this lentil soup with yogurt!

Enjoy!

********************************

Ingrediënten:

  • 300 gram rode linzen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel sambal oelek
  • 1 bakje yoghurt (± 150 a 200 ml) (of crème fraîche)
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Snipper de sjalotten. Doe de olijfolie in de soeppan. Zodra de olie warm is geworden voeg de sjalotten en de knoflook toe. Bak even kort. Voeg de kruiden (komijn, kerrie & sambal) en de tomatenpuree toe en bak kort mee. Hierdoor verspreid zich een heerlijke geur door de keuken.

Blus het mengsel af met de groentebouillon. Voeg de gewassen rode linzen toe. Laat de soep voor 20 a 25 minuten zachtjes door pruttelen. Draai het vuur uit. Pureer met de staafmixer de soep glad en breng de soep op smaak naar wens met zout & peper.

Serveer de linzensoep met een lepel yoghurt in de soep. Lust je geen yoghurt? Geen probleem, neem dan bijvoorbeeld crème fraîche of gebruik eventueel kokosmelk. De yoghurt geeft wel net de aparte twist aan deze linzensoep met yoghurt!

linzensoep met yoghurt, rode linzensoep, snelle linzensoep, kruidige linzensoep, linzensoep met komijn

 

Tips:

I.p.v. sjalotten kun je ook één ui gebruiken. Vind je de soep te dik? Voeg gerust nog wat extra water toe! Indien nodig wat extra groentebouillon toevoegen (van tablet). Ook lekker met in stukjes gesneden gebakken courgette voor je portie groente.

 

Eet jij graag linzen? En zo ja, hoe maak je deze dan het liefst klaar?

Eet smakelijk! xoxo

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

3 Comments

  1. Daisy says:

    Dit ziet er echt heel lekker uit, heb eigenlijk nog nooit linzen gegeten. Schaam schaam. Ik ga dit snel eens uitproberen!

    • Elina says:

      Haha, geeft helemaal niks hoor, heb het vroeger ook eigenlijk nooit gegeten. Het is gewoon vooral erg voedzaam en ook goedkoop. Daarnaast geschikt als vleesvervanger dus ik vind het zeker een aanrader. Je kunt het ook op heel erg veel manieren gebruiken. Ik hoor graag van je wat je ervan vond!

  2. Sanne says:

    Wat een leuk recept! Ik ben ook erg gek op linzen maar kan niet altijd de leukste linzen-recepten vinden. Ze belanden dan toch maar weer in een salade of curry. Deze soep ga ik zeker een keer uitproberen 😀

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.