Tomatenrijst met gehaktballetjes, spinazie en olijven

 

Rijst was nog nooit zo lekker. Dit gerecht is een ware smaaksensatie! De heerlijke gehaktballetjes met de knapperige spinazie en de smaakvolle saus maken het gerecht compleet.

Af en toe heb ik een ingeving en bedenk ik mij weer dat ik dit lekkere recept weer eens moet maken. Het draaien van de gehaktballen is even wat werk maar och, wat smaakt dat dan toch weer lekker! De smaakcombinatie is gewoon erg goed en dat met gebruik van zeer simpele ingrediënten.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)


Loading...

 Bereidingstijd: 40 minuten
 Personen: 4 personen

 

ingredienten

Ingrediënten:

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram rund- of half-om-halfgehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theel mosterd
  • Peper
  • Zout
  • 1 ei

Voor de rest:

  • 250 gram rijst
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 300 gram bladspinazie (vers of diepvries)
  • 1 potje gesneden zwarte olijven
  • 1 bouillonblokje rund
  • 400 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl olijfolie
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden:

  • Zeef

Bereiding:

Doe het gehakt in een kom, voeg de knoflook, de ketchup, de mosterd, peper en zout toe en kneed goed door elkaar. Gooi het hele ei erbij en kneed verder. Is het mengsel voor je gevoel te nat? Voeg wat paneermeel toe tot de consistentie naar je zin is. Vorm van het gehakt met de palm van je hand kleine balletjes van zo’n 2 à 3 cm doorsnede.

gh12

Maak de rijst klaar volgens de omschrijving. Ik maak de rijst altijd in genoeg water met 2 maggi bouillonblokjes zodat de rijst toch wat smaak heeft.

Hang een zeef boven een grote kom en doe de gepelde tomaten in de zeef. Snijd de tomaten tot kleine blokjes en voeg 400 ml water toe. Laat het vocht uitlekken in de kom.

gh5

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan. Voeg zodra de olie warm is de balletjes toe en bak ze tot ze lichtbruin zijn. Knijp de knoflooktenen uit boven de pan en bak kort mee. Niet zo’n fan van knoflook? Gebruik dan 1 in plaats van 2 tenen.

Voeg zodra de balletjes aan alle kanten bruin zijn het uitgelekte tomatensap, zout, peper en een bouillonblokje toe. Laat alles zo’n 5 minuten warm worden. Als je spinazie uit de diepvries hebt gekocht, zorg ervoor dat deze wat ontdooid wordt in de magnetron; zo’n 3 minuten is genoeg om het grootste gedeelte te ontdooien.

gh13

Voeg na de 5 minuten de spinazie toe en tot het geslonken is. Voeg ook de helft van de tomatenblokjes toe die nog in de zeef zitten. De andere helft van de tomatenblokjes is voor door de rijst, hierdoor ontstaat er een mooie, gekleurde tomatenrijst.

Als laatste mogen de olijven erbij. Proef even of het gerecht een goede smaak heeft, anders nog wat zout en peper toevoegen of eventueel nog een (half) bouillonblokje.

Serveer het gerecht in een diep bord vanwege de grote hoeveelheid vocht.

gh10

Laat je even weten of het gesmaakt heeft?

Bron:
AH allerhande

Print pageEmail page

Nog meer lekkere recepten:

About The Author

Elina * Enschede * 26 jaar * Foodblogger * Hoofdredactrice * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

1 Comment

  1. Was super lekker, ook de volgende dag nog!

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.