Review: Chai Latte, Fresh India

 

Soms kom je erg leuke dingen tegen als je een beetje rondsnuffelt in de stad. Zo liep ik bij de Xenos naar binnen en kwam deze Chai Latte tegen bij het theeschap. Kan het de verwachting waar maken?

Chai Latte heb ik voor het eerst met mijn zus gedronken in Den Haag. We gingen wat drinken bij Kaldi op de Haagsche Bluf, een soort van gezellig hofje in de binnenstad van Den Haag. Ik was er toen eerlijk gezegd niet echt kapot van, misschien lag het aan het smaakje dat ik nam. Daarom ben ik nu extra benieuwd naar deze Krüger Chai Latte! Lees snel verder voor mijn review.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Loading...

klok Bereidingstijd: 2 minuten
pers Personen: 1 persoon

chai latte kopen, chai latte maken, chai latte xenos, chai latte fresh india

 Ingrediënten:

 • 1 zakje Chai Latte Fresh India
 • 150 ml heet water (niet kokend)

Bereidingswijze:

Vul de waterkoker met water en breng het aan de kook. Zodra het water klaar is het nog zo’n 10 minuten in de waterkoker laten staan; hierdoor koelt het water iets af. Je kunt natuurlijk ook het water stoppen voordat het gaat koken, dan heeft het ook de juiste temperatuur (+/- 80 graden).

chai latte kopen, chai latte maken, chai latte xenos

Doe de inhoud van het zakje in een glas en voeg de 150 ml water toe. Goed roeren en klaar is kees!

Het drankje is wit met een kleine schuimlaag. Het ziet er echt uit als opgewarmde melk. Dit doet mij al aan vroeger denken! Hier het eindresultaat:

chai latte kopen, chai latte maken, chai latte xenos

In de verpakking zitten 10 zakjes. Per stuk kun je een glas van ongeveer 200 ml vullen, dit is dus een kleine koffiekop. Voor de grote mok op de foto heb ik zelfs 2 zakjes gebruikt. De smaak is fantastisch. Het smaakt heerlijk kruidig en je proeft de gember en de citrus. De smaken zijn is absoluut niet overdreven aanwezig, maar proef je een beetje op de achtergrond. Zelfs mijn vriend vond het heerlijk toen ik het hem liet proeven en heeft even het hele glas voor mij opgedronken!

Ik zal natuurlijk niet beweren dat dit een gezond drankje is, want dat is het niet. Het eerste ingrediënt op de lijst is suiker. Eigenlijk is dit water maar dat voeg je natuurlijk later toe. Per portie bevat de Chai Latte 110 calorieën. Natuurlijk niet zo slecht als cola maar natuurlijk ook niet net zo gezond als een kopje kruidenthee.

chai latte kopen, chai latte maken, chai latte xenos

Deze Krüger Chai Latte is op dit moment te koop bij de Xenos in Nederland voor €1,99 per doos. Ook was de smaak Chai Latte Chocolate verkrijgbaar. Deze heb ik nog niet geprobeerd maar ik ga morgen weer naar de stad om een heleboel doosjes in te kopen, dan haal ik gelijk de andere smaak. Of dit een blijvend of een tijdelijk product is, durf ik helaas niet te zeggen. Wel weet ik dat deze Krüger Chai Latte ook bij de Rossmann in Duitsland te verkrijgen is. Rossmann is een hele mooie drogisterij in Duitsland. Te vergelijken met Kruidvat alleen dan 1000x mooier en voordeliger. Ze verkopen hier ook thee, koffie en pasta etc. vandaar dat dit daar te koop is. Rossmann is in elke stad (en bijna elk dorp) te vinden in Duitsland.

Heb jij al wel eens Chai Latte gedronken en wat vond je ervan? Ga je ook deze Chai Latte proberen?

Proost!

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

3 Comments

 1. Petra says:

  Hoi, Ik heb hem nog nooit op en heel eerlijk gezegd ook nog niet gezien bij de Xenos, hier in Utrecht…Ik vind het wel een heel leuk artikle om eens te proberen, dus spring ik mogen even op de fiets naar de Xenos..

  Dank je wel voor de leuke Tip!
  Groetjes Petra

 2. kevin says:

  Ziet er super lekker uit

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.