Ananas toetje met ijs en kruidnagel
Zin in een lekker toetje na het eten? Dit ananas toetje met ijs en kruidnagel is perfect voor iedere gelegenheid. Perfect om die rijpe ananas nog even op te maken.
Lekker anders is dit warme ananas toetje met ijs en kruidnagel. Heerlijk feestelijk na het avondeten. Ook lekker als tussendoortje.
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 3-4 personen
Translate recipe
********************************
Ingrediënts:
- 1 pineapple
- 3 tablespoons butter
- 3 tablespoons brown sugar
- 1/2 teaspoon ground cloves
- 4 tablespoons rum
Optional:
- Ice cream of your choice
- 3 tablespoons grated coconut
Preperation:
Cut the pineapple into quarters, remove the peel and remove the hard interior of the pineapple. Cut the pineapple slices about 1 inch.
Melt the butter in the pan and add the castor sugar. Make sure the sugar dissolves into the butter. Add the pineapple pieces and cook for about 5 minutes. Put the cloves through the pineapple and stir.
Pour the rum into the pan and cook for 10 seconds. Then insert the rum. The pineapple is ready once the flames are extinguished.
If you like to have shredded coconut over it, grill it briefly in another pan. Sprinkle over the warm pineapple.
Serve with a scoop of ice cream of your choice.
ENJOY!
********************************
Ingrediënten:
- 1 ananas
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- 4 eetlepels rum
Optioneel:
- Ijs naar keuze
- 3 eetlepels geraspte kokos
Bereiding:
Snijd de ananas in kwarten, verwijder de schil en haal de harde binnenkant uit de ananas. Snijd de ananas is partjes van ongeveer 1 centimeter.
Smelt de boter in de pan en voeg de basterdsuiker toe. Zorg ervoor dat de suiker oplost in de boter. Voeg daarna de stukken ananas toe en laat ongeveer 5 minuten bakken. Doe de kruidnagel door de ananas en roer door.
Schenk de rum in de pan en verwarm 10 seconden. Steek daarna de rum aan. De ananas is klaar zodra de vlammen gedoofd zijn.
Indien je er graag kokosrasp eroverheen hebt, gril deze even kort in een andere pan. Strooi deze over de warme ananas.
Serveer met een bol ijs naar keuze.
Eet jij wel eens een toetje na het eten? En heb je een favoriet toetje?
Eet u smakelijk!
Bron: Atag kookworkshop
No Comments