Venkelsalade

Venkelsalade, salade van venkel, fennel salad

 

Venkel, veel mensen weten niet wat ze met deze groente moeten doen, vandaar dat ik jullie graag dit super simpele recept geef van venkelsalade. Met maar 4 ingrediënten!

Let goed op met venkel kopen dat je een verse stronk koopt. Vaak liggen er in de winkel al wat ingedroogde en gebutste venkelstronken. Zoek daarom mooie witte uit om deze lekkere venkelsalade te kunnen maken. Als je toch alleen een wat oudere venkel kunt krijgen, neem dan het buitenste blad eraf. Er blijft dan wel nog weinig venkel over.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Loading...

klok Bereidingstijd: 10 minuten
pers Personen: 3-4 personen

Venkelsalade, salade van venkel

  Translate recipe

********************************

Ingrediënts:

  • 2 fennel
  • 2 spoons olive oil
  • Salt
  • Pepper

Preperation:

Cut the fennel into quarters. Cut the hard inside out, this is not eatable. Cut the fennel into very thin slices. You can also use a grater or vegetable peeler.

Put the fennel in a bowl. Put the olive oil there, generously salt and pepper and stir well. Try if there is enough salt and pepper inside. Join for garnish some of the sprigs of fennel through, you can eat it and looks good.

Wait 30 minutes before serving.

ENJOY!

********************************

Ingrediënten:

  • 2 venkelstronken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

Snijd de venkel in kwarten. Snijd de harde binnenkant eruit, dit is niet lekker om te eten. Snijd de venkel in zeer dunne plakjes. Je kunt hiervoor ook een rasp of dunschiller gebruiken.

Doe de venkel in een kom. Doe de olijfolie erbij, royaal peper en zout en roer goed door. Proef even of er genoeg peper en zout bij zit. Doe voor de garnering nog wat van de takjes van de venkel erdoor, dit is gewoon mee te eten en ziet er lekker uit.

Laat de salade ongeveer 30 minuten goed intrekken.

Venkelsalade, salade venkel, fennel salad

Tips:

De Lidl verkoopt sinds kort venkel per kilo! De prijs is €1,99 per kilo. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of dit in het vaste assortiment blijft, maar goedkoop is het wel! Voor 2 gemiddelde stronkjes betaal je ongeveer €1,20. Variatietip: Ook erg lekker met kappertjes of een in stukjes gesneden sinaasappel.

 

Heb jij nog lekkere tips om venkel te eten? Heb je al wel een rauwe venkel gehad?

Eet u smakelijk!

 

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

No Comments

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.