Spaghetti met prei, tonijn en kappertjes

 

Dit gerecht is ontzettend lekker maar ook vooral supersnel. Ik maak dit gerecht altijd graag als mijn vriend het huis uit is, hij klaagt altijd over het feit dat er geen saus bij zit.. oordeel zelf!

Zorg ervoor dat het water voor de pasta al is gekookt in de waterkoker, zo is het gerecht écht in 10 minuten klaar! Nog handiger is als je zo’n mooie Quooker in huis hebt. Heerlijke lichte pastamaaltijd voor elk moment. Dit recept heb ik van de moeder van een vriendin, zij komt uit Italië en dit eten ze daar graag als voorgerecht. Pasta is in Italië namelijk een voorgerecht! Heerlijk oprecht en simpel italiaans genieten en dat gewoon thuis. Kook de pasta in ruim water met zout, zo lukt de pasta altijd en gaat het niet plakken.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Loading...

klok Bereidingstijd: 10 minuten
pers Personen: 2 personen

 

pasta1


Ingrediënten:

  • 300 gram pasta (spaghetti, penne etc.)
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 dikke prei
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zeezout
  • Peper

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, voeg aan het water ruim zout toe. Kook de pasta al dente, dit betekent dat de pasta nét gaar moet zijn. Ik test altijd of mijn pasta goed is door te proeven. De pasta is gaar als je geen ‘wit puntje’ meer ziet als je de pasta doorbijt.

Snijd de prei in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan. Voeg de prei toe en roer om. Pers de knoflook uit boven de pan. Bak de prei en knoflook zo’n 5 minuten tot de prei gaar is, de prei is dan flink geslonken.

Giet de pasta af. Roer meteen de tonijn uit blik door de pasta, giet de olie die erbij zit niet af, maar meng dit ook door de pasta. De tonijn wordt warm door de warmte van de pasta. Doe de prei en knoflook erbij en roer goed door. Voeg de kappertjes toe en maal naar smaak zeezout en peper over de pasta.

 

pasta2

 

Natuurlijk kun je dit gerecht ook maken met bijvoorbeeld penne, fussili, tagliatelle etc. Ik vind zelf spaghetti erbij het lekkerst. Wat voor een pastagerecht eet jij graag?

 

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

No Comments

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.