Linzensalade met avocado, feta en koriander

 

Deze linzensalade met avocado, feta en koriander is erg eenvoudig te bereiden. Als je wilt afvallen zijn peulvruchten een goede keuze, ze zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel en bevatten veel vezels. Linzen zijn ook vleesvervangers, dus een goed ingrediënt om te gebruiken als je af en toe eens geen vlees wil eten.

Ik gebruik dit gerecht vaak voor restjes, ik heb vaak nog wat fetakaas over en er liggen altijd nog wel wat rijpe tomaten in de kast. Ik hoef dan alleen nog even wat eetrijpe avocado’s erbij te kopen en klaar! Eetrijpe avocado’s zijn o.a. te koop bij de Albert Heijn, C1000 en Jumbo. Let wel goed op; sommige supermarkten verkopen eetrijpe advocado’s maar zijn nog keihard! Heb het laatst meegemaakt bij de AH. Voel altijd even of al een beetje meegeven.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1X gestemd, gemiddeld: 5.00 van de 5)

Loading...

 Bereidingstijd: 15 minuten
 Personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 1 klein blikje linzen (bonduelle)
  • 1 bakje snoeptomaatjes, gehalveerd of 3 grote tomaten, in stukjes
  • 75 g fetakaas, verkruimeld
  • kleine rode ui, gesnipperd
  • Paar blaadjes verse koriander, fijngehakt of 1 à 2 theel. gedroogde koriander (naar smaak)
  • Een scheutje citroen- of limoensap
  • 1 à 2 eetlepels  olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

Spoel de linzen af onder de kraan, laat ze uitlekken en doe ze in een bakje. Snijd de avocado in blokjes en doe ze bij de linzen. Voeg ook de ui, tomaatjes en de fetakaas toe. Besprenkel de salade met de olijfolie en het citroensap, en doe er naar smaak wat koriander bij. Schep de salade voorzichtig om en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

linzensalade2

Heerlijk gerecht als lunch of bijgerecht. Smaakt ook goed met tortilla chips omdat het recept erg lijkt op guacamole.

Eet je graag linzen? En hoe bereid je deze dan? Laat het even weten in een comment!

 

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

2 Comments

  1. Gidi says:

    Lekker! Heb ‘m zonder rode ui en koriander gemaakt, maar smaakte alsnog erg goed!

    • Elina says:

      Dankjewel voor het compliment! Inderdaad zijn sommige onderdelen prima weg te laten. Doe er vaak zelf ook nog een zak sla bij, in een handomdraai en goedgevulde salade. Ook lekker met bijvoorbeeld wat komkommer die nog op moet.

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.