Pasta met garnalen, tomaten en balsamicoazijn saus

garnalenpasta, spinazie, mozzarella, tomaat, balsamicoazijn

Jullie zullen wel denken; alweer een pasta! Ja! Maar deze is weer totaal anders als anders. Een heerlijke gezonde pasta met garnalen, balsamicoazijn en verse tomaten. Deze pasta kunnen we absoluut niet weerstaan.

Pastasaus uit een zakje koop ik eigenlijk niet meer. Hier is vaak veel zout en suiker aan toegevoegd. Zonde, want het is helemaal nergens voor nodig. Deze pasta heeft een heerlijke saus door de knoflook, het kookvocht van de garnalen en de balsamicoazijn. Ik kan je verzekeren dat je na deze pasta ervan overtuigd bent dat er geen pakjes en zakjes nodig zijn om een pasta lekker te laten smaken. Heb je geen penne in huis? Natuurlijk ook erg lekker met spaghetti en tagliatelle.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Loading...

klok Bereidingstijd: 25 minuten
pers Personen: 3-4 personen

 

pasta met garnalen, spinazie, mozzarella, tomaat, balsamicoazijn

Ingredienten:

  • 400 gr pasta (penne)
  • 300 gr garnalen (diepvries)
  • 300 gr spinazie
  • 1 bolletje mozzarella
  • 6 trostomaten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 6 eetl. balsamicoazijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetl. verse basilicum (of diepvries)
  • 1 citroen (optioneel)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Begin met de tomaten. Kruis de tomaten in en giet er kokend water overheen. Wacht tot het vel los begint te laten. Spoel ze af onder koud water en verwijder voorzichtig het velletje. Snijd de tomaten in partjes en dan weer door midden.

Meng de tomaten met 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels balsamicoazijn, 1 teentje geperste knoflook en 2 eetlepels gehakte basilicum. Voeg naar smaak alvast een beetje peper en zout toe.

Kook ondertussen de pasta beetgaar. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin 2 teentjes geperste knoflook en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen voor 2 minuten, indien ze uit de diepvries komen mogen ze wat langer in de pan blijven. Schep de garnalen uit de pan en doe de rest van de balsamicoazijn en de spinazie in de pan en bak dit 3 minuten.

Doe de garnalen weer in de pan en voeg ook het tomatenmengsel toe. Warm het geheel op en schep het vervolgens door de gekookte pasta en bestrooi het geheel met de in blokjes gesneden mozzarella en (verse) basilicum.

Garneer naar smaak met citroen en voeg zout en peper naar smaak toe.

 

pasta met garnalen, garnalenpasta, spinazie, mozzarella, tomaat, balsamicoazijn

Heb jij nog tips voor aparte combinaties om een lekkere en gezonde pasta op tafel te zetten?

Eet u smakelijk!

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

2 Comments

  1. Karin says:

    Oooooh lijkt me echt heerlijk Elina.
    Mmmmmmm dol op niet zo voor de hand liggende Italiaanse recepten met zeevruchten 😛
    Ik ga het snel eens proberen want heb de ingrediënten standaard in huis (behalve de garnalen dan )

  2. Petra says:

    Hmmm dit klinkt smakelijk en is ook niet zo moeilijk om te maken…Tja als het aan mij ligt eet ik echt elke dag Pasta…ik ben er gek op!

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.