Zelfgemaakte pasta met truffelsaus en rucola

 

Heb je in het weekend niks te doen en heb je eens zin om wat nieuws uit te proberen? Maak eens verse pasta! Erg eenvoudig en ontzettend lekker! Hier het recept van verse pasta met een truffelsaus.

Al jaren staat er bij mij een pastamachine in de kast. Elke keer weer keek ik ernaar en dacht ik nee die ik ga ik niet uit de doos halen, veelste veel werk! Maarja toen ineens kreeg ik een ingeving en dacht ik nú ga ik eens zelf pasta maken. Maar goed dat ik die keuze gemaakt heb, want wat is dat lekker! Ook erg eenvoudig. Eerst ga ik het met jullie hebben over de bereiding van de pasta.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5X gestemd, gemiddeld: 4.60 van de 5)

Loading...

klok Bereidingstijd pasta: 25 minuten + 30 minuten wachttijd
pers Aantal personen: n.v.t.

 

truffelpasta1

Ingrediënten pasta:

 • Per persoon 100 gram griesmeel
 • 1 ei per 100 gram griesmeel
 • Scheut olijfolie
 • Snuf zout

Voor het maken van pasta zul je op zoek moeten naar het juiste meel. Ik heb griesmeel (fijn) van harde tarwe gekocht (semoule). Dit is te koop in toko’s en bijvoorbeeld turkse winkels. Je kunt dit ook wel bij de grotere supermarkten kopen alleen is het daar vaak veelste duur! Ik heb volgens mij nog geen €2,- voor een kilo griesmeel betaald.

Voor het maken van de pasta verwijs ik jullie door naar een andere site, namelijk die van Goddelijke Recepten. Niet heel erg gebruikelijk maar beter dan die uitleg kan ik het zelf ook niet maken. Uitleg om zelf pastadeeg te maken.

Voordat ik de pasta heb gemaakt had ik alvast de truffelsaus gemaakt. Zodra de pasta door de pastamachine is geweest doe ik het vuur weer zodat de saus weer warm wordt. Nadat de pasta kort gekookt is, kun je deze gelijk door de saus heen roeren. Hierdoor gaat de pasta niet plakken. Hier volgt het recept voor de truffelsaus.

 

truffelpasta2

Ingrediënten pastasaus:

 • 4 eetl. pesto al tartufo (truffelpesto, nu te koop bij de Lidl kerstassortiment €1,49)
 • 2 eetl. kookroom
 • Citroenschilrasp (1/4 tot 1/2 theelepel)
 • 1 eetl. olijfolie
 • Zout
 • Peper
 • 1 kleine ui
 • 1 knoflookteen
 • Groente naar keuze ik heb gebruikt:
  – 1/2 courgette
  – 1/2 aubergine
  – 150 gram kastagnechampignons
 • Grana Padano rasp
 • Rucola

 Bereidingswijze:

Snipper de ui, en snijd de groenten in blokjes en plakjes. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg nadat de ui glazig is geworden even de knoflook toe. Voeg alle groente toe aan het knoflook/ui mengsel. Roerbak totdat deze zo goed als gaar zijn. Voeg de pesto en de kookroom toe aan de groentes. Roer goed door en laat warm worden op zacht vuur. Rasp de citroenschil door de saus. Dit alles kan natuurlijk naar smaak. De citroenschil geeft een frisse smaak aan het gerecht. Zorg ervoor dat je een biologische citroen hebt, of anders boen eerst de citroen met een schoon schuursponsje zodat de was en de bestrijdingsmiddelen van de citroen af zijn.

Proef de saus even en voeg eventueel meer room naar smaak toe. Indien de zelfgemaakte pasta gaar is roer deze erdoorheen. Je kun uiteraard ook gedroogde pasta nemen, maak de pasta klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.

Serveer de pasta en saus in mooie borden. Garneer met een handje verse rucola en rasp de grana padano over de pasta. Eventueel kun je er nog wat extra truffelolie overheen sprenkelen.

 

truffelpasta4

Perfect voor een heerlijk etentje. Ook goed te serveren met bijvoorbeeld kerst. Ziet er feestelijk uit en smaakt heerlijk door de truffel.

 

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

No Comments

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.