Aardbeien mango smoothie

 

Blue monday? Hier geen last van hoor! Gewoon lekker genieten vandaag van een heerlijke gezonde aardbeien mango smoothie. Eenvoudig en snel te maken met diepgevroren fruit, heel handig nu het winter is en de aardbeien onbetaalbaar zijn…

Dit recept is goed voor 2 volle glazen smoothie. Heerlijk als vitamineboost in de winter, of lekker ijskoud in de zomer. Indien je dit als ontbijt wilt eten dan zou ik aanraden de tarwezemelen toe te voegen. Ik heb dit nu niet gebruikt omdat ik de smoothie als tussendoortje nam. Zorg ervoor dat je de smoothie goed blend, hierdoor wordt de smoothie heerlijk luchtig.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Loading...

klok Bereidingstijd: 5 minuten
pers 
Personen: 2 personen

 

smoothie1

 

Ingrediënten:

 • 75 gram aardbeien
 • 75 gram mangostukjes
 • 300 ml verse jus d’orange of ander vruchtensap
 • 1 bekertje yoghurt (125 gram) of 150ml yoghurt
 • 1 a 2 eetlepels Zonnatura tarwezemelen (optioneel)
 • Scheutje citroensap

Benodigdheden:

 • Blender

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in de blender. Let goed op of je een blender hebt die geschikt is voor ijsklontjes te crushen, dan hoef je er namelijk niet voor te zorgen dat het fruit ontdooid is. Indien je blender dit niet aankan, zorg er dan voor dat je het fruit ruim op tijd ontdooid. Dit kun je vaak al ‘s avonds klaarzetten in de koelkast als je dit als ontbijt wil eten.

 

smoothie2

 

Indien je dit als ontbijt neemt zou ik aanraden de tarwezemelen toe te voegen. Dit zorgt voor extra vezels, dus minder snel een hongergevoel. Voeg 1 a 2 eetlepels toe aan de smoothie.

Zet de blender op de hoogste stand. Blend net zo lang tot er een gladde, luchtige emulsie is ontstaan. Doe er op het laatst nog een scheutje citroensap bij, dit is een natuurlijk conserveermiddel. Giet in een mooi glas en serveer met een rietje.

 

smoothie4

Tips:

Gebruik in de zomer vers fruit dat eigenlijk al te rijp is, dit is het lekkerst. Ga voor goedkoop fruit aan het eind van de dag naar de markt; ze moeten dan van hun laatste restjes af. Je kunt dan vaak een hele zak fruit spotgoedkoop bemachtigen! Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met het fruit, ook heerlijk met bosbessen & frambozen.

 

Wat voor een soort smoothie maak jij graag?

 

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

2 Comments

 1. Karin says:

  Ik maak graag een rood fruit smoothie met diepvriesfruit van de Lidl (framboos,bosvr en aardbei) WEL altijd een banaantje erdoor .Wordt het zo’n lekker zalfje van….jammieeeeee.In de zomer drink ik graag een verse mango/coconut smoothie 🙂

 2. Stephanie says:

  Ik ga ook weer meer smoothies proberen te maken doordeweeks, zo lekker!! Goed recept 😀 thanks!

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.