Zoete aardappel stamppot met rucola en geitenkaas

zoete aardappel stamppot

 

Het is weer vroeg donker, dus tijd voor stamppot! Ik heb voor jullie een zoete aardappel stamppot met rucola en geitenkaas gemaakt. Heerlijk met knapperige walnoten.

Winter is coming.. Stamppottijd! En nee, dit keer geen simpele boerenkool- of andijviestamppot, maar een stamppot in een ander jasje. Makkelijk te bereiden en een leuke variatie op de standaard stamppot.  Gezonder dan met gewone aardappels en heerlijk van smaak.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6X gestemd, gemiddeld: 3.83 van de 5)


Loading...

klok Bereidingstijd: 25 minuten
pers Personen: 2 personen

zoete aardappel stamppot

  Translate recipe

********************************

Ingrediënts:

  • 800 gram sweet potatoe
  • 75 gram rocket salad
  • 75 gram soft goat cheese
  • 6 whole walnuts
  • 1 lime
  • Salt
  • Pepper

Preperation:

Peel the sweet potatoes and cut the potatoes into pieces. Boil the potatoes in water with plenty of salt until tender. Please note that sweet potatoes have less time to cook than regular potatoes, I would say about 10 minutes, it depends on how big the pieces of potato are. I would say just keep on checking the potatoes while cooking.

Meanwhile, break the walnuts, and chop finely. Drain the potatoes.

Add the rocket salad to the potatoes and stir through. Add a handful each time, until you find it enough for your taste. Stir in some lime juice to the mash (optional) you can also use lemon juice if you do not have lime at home. Crumble the goat cheese over the stew and sprinkle the walnuts over it. Season with salt and pepper.

Also delicious as a side dish, or as a kind of salad.

********************************

Ingrediënten:

  • 800 gram zoete aardappel
  • 75 gram rucola
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 6 hele walnoten
  • 1 limoen
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappels met een dunschiller en snijd de aardappels in stukken. Kook de aardappels in water met ruim zout tot ze gaar zijn. Let er wel op dat zoete aardappels minder lang moeten koken dan gewone aardappels, ik zou zeggen zo’n 10 minuten, dit ligt wel aan het feit hoe groot de stukken aardappel zijn. Ik zou zeggen blijf gewoon regelmatig even prikken of de aardappels gaar zijn.

Maak ondertussen de walnoten open en hak deze fijn. Giet de aardappelen af.

Voeg de rucola toe aan de aardappels en roer deze er doorheen. Voeg telkens een handje toe, tot je zelfs vindt dat er genoeg rucola in zit. Roer wat limoensap door de stamppot (optioneel) je kunt ook citroensap gebruiken indien je geen limoen in huis hebt. Verkruimel de geitenkaas over de stamppot en strooi de walnoten er overheen. Breng op smaak met zout en peper.

Ook heerlijk als bijgerecht of als een soort salade.

zoete aardappel stamppot

zoete aardappel stamppot

Eet jij wel eens vaker zoete aardappels? En hoe bereid je deze dan? Laat even weten of de stamppot gesmaakt heeft!

Tip:

koop de zoete aardappels bij de Lidl, daar kosten ze €1,99 per kilo!

Print pageEmail page

Nog meer lekkere recepten:

About The Author

Elina * Enschede * 26 jaar * Foodblogger * Hoofdredactrice * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *