Gezonde boerenkool chips

boerenkool chips, kale chips,gezonde chips

 

De rage van dit moment, supergezond eten. Natuurlijk erg belangrijk, maar hoe doe je dit nou precies? Overal op internet lees ik ‘kale chips’ recepten. Kale is het engelse woord voor ‘boerenkool. Is dat wel lekker? Jaa!

Ik baal er een beetje van dat ik dit niet eerder heb ontdekt. Zo ontzettend lekker en gezonder kan eigenlijk niet ‘s avonds op de bank met een film. De boerenkool is alleen niet zo makkelijk te vinden, de voorgesneden boerenkool uit de supermarkt is namelijk niet geschikt. Je zult toch echt op zoek moeten gaan naar stronken boerenkool. Maar waar vind je die? In de wintermaanden sowieso op de markt (voor een superlaag prijsje!), of je moet het even navragen bij de plaatselijke groenteboer. De groenteboer bij mij in de buurt kan het voor mij op bestelling krijgen, hij krijgt het namelijk ook gesneden aangeleverd normaal gesproken. Indien je de stronken boerenkool hebt gevonden kun je beginnen aan het maken van de chips.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Loading...

klok Bereidingstijd: 3 minuten + 15 minuten oventijd
pers Personen: 2 personen

boerenkool chips, kale chips, gezonde chips

Ingrediënten:

 • 250 gram boerenkool
 • 1 eetlepel sesamzaad
 • Chilipoeder
 • Knoflookpoeder
 • Zout
 • Peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160° C (boven- en onderwarmte). Was de boerenkool grondig i.v.m. het zand en maak goed droog in een slacentrifuge of in een theedoek. Snijd langs de nerf het blad af en snijd deze in stukken, de nerf/steel gooi je weg. Doe de boerenkool in een kom. Doe alle kruiden in de kom en hussel grondig door. Pas op met het toevoegen van het zout, dit is snel teveel.

Verdeel de boerenkool goed over een bakplaat met bakpapier en schuif deze in het midden van de oven. Doe de boerenkoolchips voor 15 minuten in de oven. Kijk tussendoor even of de chips niet bruin worden, dit is namelijk niet lekker (LET OP! Goed opletten want elke oven is anders, dus houd het de eerste keer goed in de gaten).

Haal na 15 minuten de chips uit de oven en laat goed afkoelen. Serveer in een chipsbakje en smullen maar!

boerenkool chips, kale chips,gezonde chips

Heb jij al wel eens eerder boerenkool chips gegeten en wat vond je er van? En wat is jouw favoriete gezonde snack?

 

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

4 Comments

 1. Ilse says:

  Hmm, klinkt lekker.. Is het ook echt een beetje crunchy?

  • Elina says:

   Ja net zo crunchy als bijvoorbeeld lays chips, heel apart! Daarom net zo lekker, zelfs mijn vriend kan er niet vanaf blijven 🙂

 2. Petra says:

  Het klinkt inderdaad een beetje merkwaardig, maar het zal best wel heel erg lekker zijn, als je echt van Boerenkool houd!

  Groetjes Petra

  • Elina says:

   Ik zou het eens proberen, het is zelfs lekker voor mensen die niet van boerenkool houden, het smaakt gewoon echt naar chips. Ik weet zeker dat kinderen dit ook niet kunnen laten liggen!

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.