Couscous salade met feta en verse kruiden

 

Heerlijke couscoussalade met o.a. munt, feta, tomaat, komkommer, bleekselderij en peterselie. Snel en gemakkelijk te bereiden, en doet het erg goed op een barbecue of tijdens een etentje.

Couscous is toch een behoorlijk onbekend product in de Nederlandse keuken. Met dit simpele recept wil ik laten zien dat het juist zeer eenvoudig en snel te bereiden waardoor deze salade in een handomdraai op tafel staat.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7X gestemd, gemiddeld: 2.57 van de 5)


Loading...

klok Bereidingstijd: 20 minuten
pers Personen: 4 – 8 personen

 Ingrediënten:

  • 250 gram couscous
  • 250 ml kokend water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2-3 tomaten
  • Halve komkommer
  • 3 takjes verse munt (of naar smaak)
  • 2 takjes verse platte peterselie (of naar smaak)
  • Handje rucola
  • 2 stelen lente-ui
  • 2 stelen bleekselderij
  • 50-75 gram Feta
  • Handje pijnboompitten
  • Zout
  • Peper

 Bereidingswijze:

Maak de couscous klaar volgens de bereiding op het pak. Zoals ik het klaar maak; Kook water in de waterkoker. Doe de 250 gram couscous in een hittebestendige schaal. Voeg een eetlepel olijfolie en een theelepel zout toe aan de couscous en giet er al roerend 250 ml kokend water overheen. Laat het 5 minuten staan. Op het pak staat dat je de couscous moet opwarmen maar ik vind dat dit niet hoeft. Ook zeggen ze dat je er nog 2-3 theelepels boter aan toe moet voegen, ook dit doe ik niet. Je kunt dit wel naar je eigen smaak doen, maar ik vind het al romig genoeg.

Snijd ondertussen de groentes en de kruiden in kleine stukjes. Doe ze in een grote kom of bowl. Grill de pijnboompitten kort in een warme koekenpan zonder boter of olie. Let goed op dat de pitten niet te zwart worden, lichtbruin is goed. Af en toe goed doorroeren.

Voeg de couscous toe aan de gesneden groentes en kruiden en roer goed door. Snijd de feta en doe die als laatste bij de salade. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.

 

Couscoussalade

Tips

Met deze salade kun je eindeloos variëren. Heb je geen bleekselderij in huis? Voeg bijvoorbeeld rozijnen, krenten of walnoten toe. Je kan ook wat courgette grillen of paprika toevoegen. Het is wat je maar lekker vindt!

En klaar is de heerlijke salade die er ook nog eens feestelijk en kleurrijk uitziet op tafel.

 

Print pageEmail page

Nog meer lekkere recepten:

About The Author

Elina * Enschede * 26 jaar * Foodblogger * Hoofdredactrice * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

No Comments

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.