Vijgen met roomkaas en honing

vijg, vijgen, roomkaas, honing, geitenkaas, peper

 

Ik zie ze elk jaar weer in de winkels en de marktkramen liggen er vol mee; vijgen! Ik heb een simpel voor- of nagerecht bedacht dat in 5 minuten op tafel staat, namelijk vijgen met roomkaas en honing.

Als de herfst er aan komt is het weer vijgentijd. Ik heb mijn vijgen bij de toko om de hoek gekocht voor 0,25 cent per stuk. Ik dacht voor die prijs kan ik het wel eens proberen!  Want wat moet je hier nou mee? Nou dit vroeg ik mij dus ook af. En ik moet zeggen, ik ben positief verrast. Lees snel verder voor het gemakkelijke recept.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)

Loading...

klok Bereidingstijd: 5 minuten
pers Aantal personen: 2

 

vijg1

Ingrediënten:

  • 4 vijgen
  • 2 eetlepels roomkaas, geitenkaas of andere zachte kaas naar keuze
  • 2 theelepels Honing
  • Peper

 

vijg3

 Bereidingswijze:

Verwarm de ovengrill voor. Heb je geen grill? Verwarm dan de oven op 180 graden. Snijd de vijgen kruislings in en druk de vijg iets open. Doe een eetlepel kaas naar keuze in de vijg. Doe de vijgen in de oven onder de grill. Zorg ervoor dat je de vijgen op een ovenbestendige schaal zet. De vijgen moeten 3 tot 5 minuten onder de grill of 5 minuten in de hete oven.

 

vijg2

Zodra de kaas lichtgekleurd is kun je de vijgen uit de oven halen. Bestrooi de vijgen met flink wat verse peper uit de molen en doe een theelepel honing over de vijg.

Je voor- of nagerecht is klaar! Je kunt dit natuurlijk ook goed als tussendoortje eten.

vijg4

Laat je even weten wat je ervan vond?

 

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

No Comments

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.