Pangafilet uit de oven met tomaat en mozzarella

pangafilet uit de oven tomaat mozzarella

Pangafilet, volgens sommigen een smakeloze, goedkope vis. Hier ben ik het niet mee eens! Ik maak dus vandaag pangafilet uit de oven met tomaat en mozzarella. Snel en eenvoudig.

Pangafilet ligt bij mij altijd in de diepvries, ik doe dit graag door de curry. Maar ik wilde eens wat anders ermee maken, dus probeerde ik er een ovengerecht van te maken. Het was zo’n succes dat ik dit graag met jullie wil delen, nu staat het hier meerdere keren per maand op tafel omdat het zo eenvoudig te bereiden is na een lange dag werken. Let wel op met de oventijd, dit kan per oven verschillen! Ik gebruik zelf een elektrische oven. Per persoon reken ik één pangafilet. Grote honger? Neem dan voor twee personen drie pangafilets.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25X gestemd, gemiddeld: 3.64 van de 5)

Loading...

klok Bereidingstijd: 5 minuten + 15 – 20 minuten oventijd
pers Personen: 2 personen

pangafilet uit de oven

  Translate recipe

********************************

Ingrediënts:

  • 2 pangafilets
  • 1 piece of mozzarella
  • 1/4 leek
  • 4 small or 2 large tomatoes
  • lemon juice
  • salt
  • pepper
  • Fresh basil leaves

Preparation:

Preheat oven to 220 degrees. Place the fillets in an ovenproof plate. Drizzle the panga with a few drops of lemon juice. put some salt and pepper on the fish. Cut the tomatoes into slices and the leek into rings. Garnish the panga with this. Cut the mozzarella into slices and put them on the fish. Sprinkle some fresh basil on top if desired.

Place the dish in the middle of the oven. Look after 15 to 20 minutes if the panga fillet is ready.

********************************

Ingrediënten:

  • 2 pangafilets (ontdooid)
  • 1 bol mozzarella
  • 1/4 prei
  • 4 kleine of 2 grote tomaten
  • Citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Verse blaadjes basilicum

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor 0p 220 graden. Leg de filets in een ovenbestendige schaal. Besprenkel de pangafilet met een paar druppels citroensap. Breng de filet op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in plakken en de prei in ringen. Beleg de pangafilet hiermee. Snijd de bol mozzarella in plakken en doe deze ook op de vis. Bestrooi naar wens nog wat verse basilicum erover.

Pangefilet uit de oven mozzarella tomaat

Leg de schaal in het midden van de oven. Kijk na 15 à 20 minuten of de pangafilet gaar is. Deze is gaar zodra deze wit is gekleurd en deze er in het midden niet meer glazig uit ziet. Vertrouw je het niet? Laat het beter wat langer staan dan te kort.

pangafilet uit de oven tomaat mozzarellapangafilet uit de oven tomaat mozzarella

Hoe vaak eet jij vis? En welke vis is je favoriet?

Eet smakelijk!

About The Author

Elina * Enschede * 31 jaar * Foodblogger * Werkt bij LumenXL * Owner & Founder FLF * Kookgek * Eetgek * Gek op koopjes & aanbiedingen * Sushi verslaafd *

6 Comments

  1. Ilse says:

    Panga = lekker, mozzarella = lekker, maar aan die combinatie heb ik nog nooit gedacht 😉 Klinkt goed!

  2. Petricia says:

    Ziet er heerlijk uit, maar waar eet je het mee?
    Rijst, pasta, aardappelen?
    Gr Petricia

    • Elina says:

      Dat is een goede. Meestal eet ik alleen dit moet ik eerlijk bekennen! Maar het kan prima met wat rijst of aardappelen. Ook lekker met wat verse knapperige patatjes denk ik!!!! Eet smakelijk.

  3. Ohmydish says:

    Kan het bijna ruiken, zo lekker ziet deze pangafilet uit de oven er uit! Denk dat ik deze met een simpele pasta zou eten 🙂

  4. Saskia says:

    Gebruik je bevroren of ontdooide vis in je recept?
    En zou ik het voor 2 dgn kunnen maken en dan morgen gewoon opwarmen?

Leave A Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.